Psoriazisul și efectele alimentației
Înainte de a urma dieta și a implementa tratamentele propuse de echipa Hyluxmed:
După 4 săptămâni:
Așadar, alimentația alcalină, aportul semnificativ de vitamine și minerale, tratamentele topice, au contribuit foarte mult la acest proces de vindecare.
Antioxidanții, folații, beta-carotenul, zincul, cuprul și omega 3 au ajutat toate la procesul împotriva descuamării.
Psoriazisul este o afecțiune cronică neplăcută ce afectează persoanele ce prezintă deficit de acid folic și zinc, iar alimentația este una bogată în zaharuri, carbohidrați simpli, hidratare necorespunzătoare. Factorul declanșator este stresul.
Un caz la care am lucrat împreună cu echipa Hyluxmed, formată din doamna doctor Cristina Muntean, doamna doctor Andreea Tucaliuc si eu, este acela al unei paciente care a înțeles importanța tratamentelor, dar și a schimbării radicale și urgente a alimentației.
Alimentația recomandată de mine a fost cea din cartea Trio, a cărei autoare sunt eu
https://www.nutrifitup.com/trio/ , care împreună cu un plan de mișcare și hidratare conformă cu necesarul corpului, au dus la rezultate spectaculoase!
Recomand pacienților cu psoriazis alimente care aduc in corp alcalinitatea.
De exemplu: pește, legume și fructe, cereale integrale, ouă ecologice.
Fructele precum: Cireșe, pere, mere, caise aduc un aport crescut de vitamine.
Legumele: broccoli, salată, spanac, castraveți, linte, cartof dulce, toate alcalinizează corpul.
Alimentele de evitat:
Cacao, sucuri de orice fel, ceai negru, îndulcitori artificiali, zaharuri și carbohidrați rafinați fără fibre, alimente picante, condimente iuți, grăsimi trans.
Pâinea care nu este naturală și conține aditivi și amelioratori este, de asemenea, de evitat.
Lactatele sunt recomandate a fi consumate in cantitate mică, iar aici avem kefirul sau sana cu proprietăți benefice pentru tranzit.